Jag vill berätta lite om mig själv och varför jag brinner för att måla.

Jag heter Camilla Helander och idag lever, bor och målar jag i hjärtat av Sofo på Södermalm. Jag är född och uppvuxen i Sätra som är en förort till Stockholm. Redan på den tiden tyckte jag att de kreativa ämnena i skolan var mer givande än de teoretiska, och det är något som har följt mig genom livet. För att målningen fyller mig med glädje, inspiration, fridfullhet och njutning. 

Det var dock inte förrän min förstfödda son bestämde sig för att flytta ut från vårt dåvarande hus i Örby som idén om ett eget målarrum kom till. Detta var år 2009 och mycket vatten har runnit under broarna sedan dess.  Jag har hunnit delta i ett flertal målarkurser, de flesta hos Skaparladan i Norrtälje (som jag varmt rekommenderar). Jag har även haft flera utställningar i Gamla Stan på Galleri Svea och på Heleneborgs Båtklubb på Långholmen. Så nu lever jag med ena benet i min målardröm, där jag får uttrycka mig och skapa det som faller mig in.  

De senaste åren har jag även hållit i flera målarkurser hos Rusty Rose (f d butik på Skånegatan), Twang på Katarina Bangata och i min egen målarverkstad.